Casa revoluționară ce se învârte ca floarea-soarelui pentru a capta lumina solară

0

Manuel Vieira Lopes, un arhitect portughez a proiectat o locuință revoluționară. Aceasta a fost gândită nu doar pentru a produce energie cu ajutorul panourilor fotovoltaice, ci și pentru a spori producția de energie electrică datorită unui concept inedit. Locuința este proiectată pentru a se roti după soare și se află în nordul Portugaliei.

„Atunci când am început să proiectez această casă, scopul era ca aceasta să fie locuința familiei mele. O casă cu această dimensiune și cu acest număr de panouri fotovoltaice produce 25.000 kWh pe an, adică de 5 ori mai multă electricitate decât consumă. Deoarece casa urmărește soarele, ea produce cu 45% mai multă energie decât dacă ar fi fost statică”, a povestit arhitectul Manuel Vieira Lopes, conform BBC.

Locuința se rotește precum floarea soarelui pentru a capta lumina solară.

„Rotația acoperișului din panouri fotovoltaice și rotația casei în sine. Acoperișul din panouri fotovoltaice se adaptează în funcție de sezon. El poate crea umbre la ferestre, precum o mantie, sau le poate expune, permițând Soarelui să încălzească interiorul. Combinația mișcărilor creează un efect de floarea-soarelui”, a explicat arhitectul.

Construită pe o suprafață de 100 de metri pătrați, casa poate fi controlată în totalitate prin intermediul unei aplicații de pe telefonul mobil.

În plus, locuința poate fi mutată deoarece este portabilă. În orice moment, o familie poate să ia casa cu ea dacă decide să se mute.

Astfel de case rotitoare urmează să fie scoase la vânzare în curând. Prețul de pornire pentru acest locuințe pornește de la 250.000 de euro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Casa revoluționară ce se învârte ca floarea-soarelui pentru a capta lumina solară, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns