Centrul unui mare oraș european va funcționa în totalitate cu energie regenerabilă, din acest an

0

Din luna octombrie a acestui an, centrul istoric şi districtul de business al Londrei va funcţiona 100% cu energie regenerabilă, potrivit platformei World Economic Forum.

Mai multe companii din zonă au fost de acord să îşi instaleze panouri solare pe clădirile de birouri, iar altele investesc în aceste surse alternative de energie.

City of London a anunţat săptămâna trecută noile planuri de a-şi furniza total energie necesară prin metode alternative, anunţul referindu-se doar la zona de centru a Londrei. Acesta măsoară 3 kilometri pătraţi.

„Furnizând 100% energie regenerabilă ne va face mai curaţi şi mai verzi, reducându-ne dependenţa de reţea. Unele clădire vor funcţiona pe energie cu zero carbon”, spune Catherine McGuinness, preşedinte al politicilor şi comitetului de resurse în cadrul corporaţiei City of London.

În această zonă funcționează mai multe instituţii bancare precum Aviva, BT Group şi Prudential. De asemenea aici se află și Bursa din Londra, precum și cel mai mare zgârie-nori din zonă –  clădirea LeadenHall, care găzduieşte mai multe businessuri.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Centrul unui mare oraș european va funcționa în totalitate cu energie regenerabilă, din acest an, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns