China pregătește construirea celui mai mare parc de panouri fotovoltaice din lume

0

China pregătește o nouă investiție grandioasă în sursele de energie regenerabilă. Aici urmează să fie realizat cel mai mare parc de panouri fotovoltaice din lume. Mai exact, acesta va fi realizat în provincia Anhui din estul Chinei.

Proiectul are o valoare de 1 miliard de yuani (127.8 milioane de Euro) și urmează să fie finalizat în mai 2018, potrivit portalului de știri Shanghaiist.

Ansamblul va fi amplasat pe spațiul unei foste mine de cărbuni care a fost ulterior inundat. Se poate spune astfel că panourile fotovoltaice aproape că plutesc.

De proiectul se va ocupa compania de stat chineză China Three Gorges Corporation. Instalația va avea o capacitate de 150 de megawatti, urmând a fi capabilă să genereze energie pentru aproximativ 94.000 de locuințe.

Tehnologia este folosită în lume de peste zece ani. Potrivit experților, spre deosebire de panourile solare simple, cele amplasate pe apă sunt mult mai eficiente, întrucât apa contribuie la menținerea unei temperaturi scăzute a acestora.

China este lider mondial în folosirea energiei regenerabile, 11% din întreaga energie consumată fiind regenerabilă. China urmărește ca până în 2030 ponderea folosirii acesteia să fie de cel puțin 20%.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
China pregătește construirea celui mai mare parc de panouri fotovoltaice din lume, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns