Comisia Europeană elimină tarifele anti-dumping pe panourile solare chineze

0

Tarifele anti-dumping pe panourile solare chineze vor fi eliminate, a decis Comisia Europeană, pentru a proteja interesele utilizatorilor şi importatorilor şi a facilita atingerea ţintelor „verzi“ ale UE, relatează Euractiv.

Măsurile anti-dumping şi antisubvenţii vor expira, începând cu luna septembrie a anului 2018, după ce au fost introduse cu cinci ani în urmă. Comisia a decis să implementeze măsurile respective în 2013 după ce a acuzat Beijingul de comercializarea de panouri subvenţionate sub costuri în Europa.

Ministerul chinez al Comerțului a arătat, într-un comunicat, că măsura va restabili comerțul cu panouri solare între China și UE, în „condiții normale de piață”, și va genera un cadru de afaceri mai stabil și predictibil, cu rezultate benefice pentru ambele părți, relatează Agerpres.

Executivul impusese măsurile restrictive în decembrie 2013, după luni de investigații care au confirmat că firmele chineze vindeau panouri solare în Europa mult sub prețul normal al pieței și primeau subvenții ilegale din partea autoritățile din China.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Comisia Europeană elimină tarifele anti-dumping pe panourile solare chineze, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns