Corporațiile globale investesc în energie regenerabilă

0

Companii globale precum Amazon, Google și Ikea au anunțat că încep lupta împotriva efectului de seră, în cadrul summitului ONU Climate Action.

Oficialii Google au transmis că vor efectua „cea mai mare achiziție” în domeniul energiei regenerabile, în timp ce Amazon tocmai a terminat lansarea unei strategii ample, care prevede dotarea cu 100.000 de vehicule electrice pentru livrări și obiective accelerate cu „emisii zero”.

Totul după ce o alianță de manageri cu active de 35 de miliarde a lansat un apel pentru a le cere companiilor și guvernelor accelerarea ”tranziției spre emisii reduse și îmbunătățirea rezistenței economiei, a societății și a sistemului financiar în faţa riscurilor climatice”.

Amazon a mai anunțat că va dona o sută de milioane de lei pentru proiecte de reîmpădurire. Google, la rândul său, a semnat 18 noi acorduri privind energia regenerabilă pentru un total de 1.600 megawați.

O parte a planului prevede și construcția unei noi infrastructuri energetice, de la turbine eoliene la panouri solare pe scară internațională, pentru două miliarde de dolari.

În total, Google are în derulare 52 de proiecte de surse regenerabile, în valoare de 7 miliarde de euro.

Ikea a investit recent în două centrale solare din SUA și mai multe miliarde în parcuri eoliene și panouri solare pentru magazinele sale.

Patru mari companii auto – Ford, BMW, Volkswagen și Honda – au semnat un acord cu California pentru reduceri de emisii mai mari decât cele impuse de administrația Trump.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Corporațiile globale investesc în energie regenerabilă, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns