Deșertul Sahara, transformat într-un loc cu vegetație și izvoare, prin energie regenerabilă

0

Deșertul Sahara ar putea deveni un loc plin cu vegetație și izvoare de apă. Acest lucru ar urma să se implementeze cu ajutorul surselor regenerabile de energie. Printre acestea se numără turbinele eoliene și panourile solare. Astfel, cantitatea de precipatații din regiunea aridă ar putea fi dublată.

Potrivit unui scenariu propus de cercetători, dacă pe o zonă de 9 milioane de kilometri pătrați ar fi amplasate surse regenerabile, ele ar produce o cantitate de energie de patru ori mai mare decât consumul anual al lumii.

„Rezultatele modelului nostru arată că instalațiile masive de panouri solare și eoliene ar dubla precipitațiile”, a declarat autorul principal al lucrării dr. Yan Li, de la Universitatea din Illinois.

Turbinele eoliene ar ajuta la evaporarea mai rapidă a aerului, fapt ce ar duce la intensificarea precipitaţiilor. Panourile solare ar favoriza reducerea reflectării luminii solare de la suprafaţă prin intermediul efectului albedo. Acest lucru declanşează precipitaţii cu 50% mai crescute. Drept urmare, porțiunile de vegetație ar crește cu aproximativ 20%.

Cercetătorii susţin că aceste schimbări vor aduce persoanelor din regiunea aridă beneficii, precum intensificarea agriculturii, ceea ce va duce la o creștere semnificativă a numărului de animale. Per total, vor fi sporite rezervele de energie, apă și alimentație.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Deșertul Sahara, transformat într-un loc cu vegetație și izvoare, prin energie regenerabilă, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns