E.ON și Google își unesc forțele pentru a dezvolta un proiect inedit, bazat pe energia solară. Despre ce este vorba

0

E.ON și Google vor concepe un plan de dezvoltare al proiectelor bazate pe energia solară, obiectivul fiind de a ajuta proprietarii de locuințe să își determine mai ușor potențialul de capacitate solară pe care îl au clădirile pe care le dețin.

Mai exact, cele două companii urmăresc să extinda tehnologia Sunroof în Germania, țara în care aproximativ 7 milioane de clădiri utilizează deja această platformă.

Sunroof folosește aplicațiile Google Earth și Google Maps și are scopul de a simplifica proiectele fotovoltaice destinate clădirilor rezidențiale. Deoarece această platformă a fost disponibilă inițial doar pentru casele din California, San Francisco și Boston, Google și E.ON își propun să o extindă atât în întreg teritoriul Germaniei, cât și în alte piețe din Europa.

Sunroof este ușor de utilizat: proprietarii de locuințe care doresc să își instaleze un sistem fotovoltaic și vor să afle potențialul de capacitate solară pe care îl au imobilele lor, trebuie doar să introducă adresa de domiciliu pe pagina web a platformei. Aceasta va calcula câtă lumina solară primește un acoperiș dintr-o anumită zonă, pe parcursul unui an, luând în considerare factori precum: vremea, poziția soarelui, mărimea și înclinația acoperișului, umbra existentă cauzată de clădiri sau copaci din apropiere.

„Cu ajutorul Sunroof, vom putea să digitalizăm mai bine vanzările sistemelor solare și astfel să creștem interesul tehnologiilor fotovoltaice. Aceasta demonstrează în mod clar beneficiile potențiale ale digitalizării producției de energie. Pe langă Sunroof și E.ON SolarCloud, vom dezvolta și produse digitale adiționale pentru a oferi clienților noștri cel mai mare grad de independență și siguranță cu ajutorul sistemelor solare E.ON”, a spus Karsten Wildberger, CEO al E.ON.

La lansarea platformei în Germania, Sunroof va fi disponibil exclusiv la adresa de web www.eon-solar.de.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Lasa un raspuns