Elon Musk a trimis pachete de baterii locuitorilor din Puerto Rico, afectați de uragane

0

În contextul ultimelor uragane, care au făcut ravagii în zona Americii Centrale, fondatorul companiei Tesla, Elon Musk, vrea să ajute locuitorii, cei mai afectați fiind cei din Puerto Rico.

Zona a rămas complet fără electricitate în urma Uraganului Maria, iar lucrările de reabilitare a sistemului decurg foarte greu. Un utilizator de pe Twitter l-a întrebat direct pe Elon Musk dacă poate reconstrui reţeaua electrică din Puerto Rico cu ajutorul bateriilor şi a panourilor solare. Fondatorul Tesla i-a răspuns acestuia, spunându-i că acest lucru este posibil, el fiind deja realizat, însă la un nivel mai mic.

În plus, Elon Musk a spus că soluţia este scalabilă şi că sistemul presupune o combinaţie între baterii Tesla şi panouri solare realizate de Solar City, o altă companie de-a sa.

Tesla a trimis deja sute de pachete de baterii în Puerto Rico, imediat după trecerea Uraganului Maria. Acesta a făcut prăpăd în insula din America Centrală, lăsându-i pe toţi cei 3,5 milioane de cetăţeni fără energie electrică, notează Business Insider.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Elon Musk a trimis pachete de baterii locuitorilor din Puerto Rico, afectați de uragane, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns