Enel construiește cea mai mare centrală solară pe care o va avea Columbia. ”El Paso” va costa 70 de milioane de dolari

0

Enel, prin intermediul subsidiarei sale de energie regenerabilă, Enel Green Power Columbia (EGPC), construiește centrala solară El Paso, în Columbia, care va avea o capacitate de 86,2 MW. Acesta este cel mai mare proiect de energie solară aflat în construcție în această țară.

Centrala El Paso, situată în districtul Cesar din nordul Columbiei, va putea genera aproximativ 176 GWh/an.

„Construcția centralei El Paso este un punct de referință în dezvoltarea diviziei de regenerabile a Grupului Enel din Columbia și, de asemenea, marchează un pas important în procesul diversificării mixului energetic al țării, reflectând astfel valoarea pe care o pot aduce energiile din surse regenerabile”, a declarat Antonio Cammisecra, Directorul Enel Green Power.

La El Paso s-a desfășurat o vizită cu scopul prezentării proiectului și progresului acestuia lui Francisco Ovalle, guvernatorul regiunii Cesar, în prezența lui Antonio Cammisecra, Directorul Diviziei Globale de Energii Regenerabile a Enel Green Power (“EGP”). Lucio Rubio, Director de Țară al Enel Columbia precum și reprezentanți ai autorităților naționale, regionale și locale, au fost de asemenea prezenți.

„Valorificăm expertiza de care dispunem pentru a construi prima centrală solară de mari dimensiuni și cu dispecerat energetic integrat din Columbia, ceea ce presupune un angajament zilnic pentru furnizarea energiei electrice în rețea, la fel ca în cazul oricărei alte centrale de energie convențională de mari dimensiuni. Columbia prezintă o serie interesantă de oportunități de dezvoltare pentru Enel Green Power pentru că beneficiază de o bogăție a resurselor de energii regenerabile, acesta fiind motivul pentru care suntem atât de dedicați în dezvoltarea unui portofoliu diversificat de proiecte solare și eoliene în această țară”, a mai adăugat Cammisecra.

Aproximativ 70 de milioane de dolari americani va investi Enel în construcția centralei El Paso, care este așteptată să intre în funcțiune în cea de-a doua jumătate a anului 2018. Centrala solară va fi alcătuită din aproximativ 250.000 de panouri solare și, odată ce va fi complet funcțională, va putea produce o capacitate de energie de 176 GWh/an. Centrala va fi conectată la Sistemul Național de Transport al Energiei, prin intermediul stației de transformare El Paso.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Enel construiește cea mai mare centrală solară pe care o va avea Columbia. ”El Paso” va costa 70 de milioane de dolari, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns