Enel construiește trei centrale fotovoltaice în Spania cu 100 de milioane de euro

0

Divizia de energie regenerabilă a Enel Green Power din Spania a început construirea a trei centrale solare, cu o capacitate totală de aproximativ 127 MW în municipalitatea Logrosán, lângă Cáceres, acestea fiind primele instalații solare pe care compania le construiește în regiunea Extremadura.

Suma totală necesară pentru construirea celor trei centrale solare – Baylio, Dehesa de los Guadalupes și Furatena, se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro.

Fiecare centrală va avea o capacitate instalată de peste 42 MW.

Baylio, Dehesa de los Guadalupes și Furatena vor fi compuse din aproximativ 372.000 de module fotovoltaice.

Odată ce vor deveni complet operaționale, acestea vor produce peste 240 GWh de energie anual, ajutând la prevenirea emisiilor unei cantități de 120.000 de tone de dioxid de carbon anual. Centralele sunt programate să intre în funcțiune până la sfârșitul anului 2019.

Cele trei centrale fac parte dintr-o serie de șapte proiecte fotovoltaice cu o capacitate totală de 339 MW care au fost acordate EGPE în urma licitației de energie regenerabilă din iulie 2017. Celelalte proiecte includ un parc localizat în Murcia, Totana, a cărui construcție a început în septembrie, și încă trei în Extremadura, în orașele Talarrubias și Casas de Don Pedro din provincia Badajoz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Enel construiește trei centrale fotovoltaice în Spania cu 100 de milioane de euro, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns