Enel ridică o centrală solară de 120 de milioane de dolari, în Etiopia

0

Un consorţiu condus de divizia de energie regenerabilă a Enel a fost ales ofertant privilegiat pentru a construi o centrală solară de 100 de megawaţi în Etiopia, a anunţat grupul italian de utilităţi, în prima sa afacere importantă din statul african, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Enel a informat că investiţia sa în proiect se va ridica la aproximativ 120 de milioane de dolari. Din consorţiu face parte grupul etiopian de infrastructură Orchid Business.

„Etiopia are potenţial deplin pentru a deveni o piaţă cheie pentru strategia Enel în Africa”, a afirmat şeful Enel Green Power, Antonio Cammisecra.

Deși este cel mai populat stat din Africa după Nigeria, Etiopia are o rată anuală de creştere a economiei de aproximativ 10%, dar încă este una dintre ţările cele mai slab electrificate de pe continent.

Enel ia în considerare în acest an participarea la licitaţiile pentru licenţele noilor proiecte de energie eoliană şi solară în Brazilia. Sectorul energiei din Brazilia trece printr-un proces de consolidare, mulţi jucători locali scoţându-şi activele la vânzare pentru a-şi reduce datoriile, într-o perioadă de înăsprire a creditării.

În România, Enel deţine 64,4% în Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, 51% în Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea şi Enel Energie şi 100% din acţiunile Enel România. De asemenea, Enel deține în România parcuri eoliene cu o capacitate de 498 MW și panouri fotovoltaice de 36 MW.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Enel ridică o centrală solară de 120 de milioane de dolari, în Etiopia, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns