Facebook lansează Aquila, o dronă cu panouri solare care transmite internet de mare viteză

0
drona alimentata solar facebook

Facebook a creat o dronă alimentată solar capabilă să transmită internet de mare viteză. Imagine via wired.com

Compania Facebook a dezvăluit detalii despre Aquila, o dronă alimentată solar menită să ofere acces la internet de mare viteză în zonele izolate ale lumii.

Reprezentanții Facebook au anunțat că au finalizat construirea unei aeronave capabile să se mențină în zbor până la 90 de zile, bazându-se doar pe energie solară.

Potrivit publicației The Guardian, invenția are dimensiuni impresionante, aripile acesteia fiind similare cu cele folosite la aeronava Boeing 737. Cu toate acestea, drona echipată cu panouri solare este mai ușoară decât o mașină.

Yael Maguire, directorul de inginerie al companiei, a declarat că aeronava fără pilot va zbura la o altitudine cuprinsă între 60,000 ft (18km) și 90,000 ft (27km) – mai mare față de altitudinea la care zboară avioanele comerciale – așa că nu ar fi afectată de condițiile meteorologice.

drona alimentata solar facebook

„Am testat cu succes un nou laser care poate transmite date la 10 gigabiți pe secundă. E de zece ori mai rapid decât orice sistem creat până acum, și se poate conecta cu precizie cu un punct de mărimea unei monede, de la 10 mile depărtare. Acest efort este important, deoarece 10% din populația lumii trăiește în zone în care nu există infrastructură pentru acces la internet”, precizează Mark Zuckerberg, directorul general al Facebook.

Compania a declarat că va lucra cu inginerii britanici de la o firmă specializată în aeronave alimentate cu energie solară.

„Echipa noastră are mulți experți din industria aerospațială și tehnologia comunicațiilor, inclusiv de la NASA și Centrul de Cercetare Ames”, se arată într-o declarație oficială.

Drona Aquila a fost testată pentru prima dată în Marea Britanie, în luna martie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)
Facebook lansează Aquila, o dronă cu panouri solare care transmite internet de mare viteză, 4.7 out of 5 based on 3 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns