Facebook testează drone solare pentru acoperire la internet pe tot globul pământesc

0

Publicaţia germană NetzPolitik a reuşit să intre în posesia unor documente secrete care arată faptul că Facebook a început testarea unor drone solare în Australia, împreună cu compania aeriană Airbus.

Negocierile între cele două companii au început anul trecut și s-au concretizat deja cu zboruri de test în perioada noiembrie – decembrie 2018. Testele au fost efectuate cu drona Zephyr a celor de la Airbus, o dronă cu panouri solare, creată pentru acţiuni umanitare, de mediu şi apărare.

Zephyr este un aşa-numit HASP (High Altitude Pseudo Satellite), un pseudo satelit care zboară la mare înălţime. Acesta poate zbura luni întregi pe baza energiei solare şi are un profil similar cu Aquila, drona pe care Facebook a renunţat să o mai testeze.  Zephyr Model S are o anvergură a aripilor de 25 de metri şi poate naviga la o altitudine de 20 de km.

Drona folosită pentru teste a fost configurată să transporte o încărcătură, însă nu se ştie ce anume a fost această încărcătură. O variantă ar fi echipamentele de comunicare necesare furnizării internetului în zonele izolate, adică exact ce intenţiona Facebook să realizeze cu propria sa dronă.

Facebook şi Airbus au mai colaborat anterior pentru un sistem de comunicare între dronele satelit.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Facebook testează drone solare pentru acoperire la internet pe tot globul pământesc, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns