Facebook vrea să folosească energie regenerabilă în proporție de 100%

0

Un nou centru de date al Facebook aflat în construcție va funcționa cu energie regenerabilă solară, în Huntsville, Statele Unite. In Lulea, Suedia, Facebook extinde un centru de date care rulează deja pe bază de energie hidroelectrică și care utilizează aer arctic pentru a răcori serverele.

Compania a anunțat că va reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 75% și că va alimenta întreaga sa activitate globală numai cu energie regenerabilă până la sfârșitul anului 2020.

Facebook se alătură, așadar, companiilor care s-au angajat să-și alimenteze activitatea globală folosind energie regenerabilă în procent de 100%.

În plus, Facebook este pe cale sa devină unul dintre cei mai mari cumpărători corporativi de energie regenerabilă. Prima achiziție de energie eoliană a fost efectuată de compania americană în 2013, iar de atunci a semnat contracte pentru peste 3 gigawati de electricitate solară și eoliană.

Facebook sprijină pentru acțiunile din domeniul schimbărilor climatice prin susținerea Acordului de la Paris prin inițiativa We are Still In. Angajamentul de a folosi energie regenerabilă în proporție de 100% este parte din acest sprijin.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Facebook vrea să folosească energie regenerabilă în proporție de 100%, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns