Grupul Enel construiește o centrală solară în Australia. Cohuna va fi compusă din 87.000 de module fotovoltaice

0

Grupul Enel, prin divizia sa de energie regenerabilă Enel Green Power Australia Pty Ltd. construiește o centrală solară în statul australian Victoria. Acesta a a câștigat prin licitație, un acord de sprijin pe 15 ani cu statul australian pentru generarea de energie și emiterea de certificate verzi în urma construirii centralei solare Cohuna cu o capacitate de 34 MW.

Noua centrală solară va fi construită în colaborare cu dezvoltatorul local Leeson Group.

”Enel Green Power face un nou pas important în dezvoltarea business-ului în Australia prin această realizare recentă. Centrala solară Cohuna va contribui la atingerea obiectivelor ambițioase în domeniul energiei regenerabile ale Statului Victoria, în acord cu viziunea globală a Enel Green Power în ceea ce privește energia regenerabilă”, a spus Antonio Cammisecra, Head of Enel Green Power (EGP).

Construcția centralei solare care va fi situată  în comitatul Gannawarra, Victoria, la aproximativ 8 kilometri sud de orașul Cohuna, va începe în prima jumătate a anului 2019.

Investiția suportată de Enel va ajunge la valoarea de 42 milioane de dolari.

Cohuna va fi compusă din aproximativ 87.000 de module fotovoltaice cu două fețe și va genera până la 77 GWh/an, prevenind emisia unei cantități de aproximativ 70.200 tone de CO2 în atmosferă în fiecare an.

Se estimează că centrala solară va deveni operațională la sfârșitul anului 2019.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Grupul Enel construiește o centrală solară în Australia. Cohuna va fi compusă din 87.000 de module fotovoltaice, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns