Guvernul a suplimentat fondurile programului AFM pentru instalarea de sisteme fotovoltaice

0

Guvernul a suplimentat bugetul Administrației Fondului de Mediu (AFM) cu sumele necesare pentru continuarea programului de instalare a fotovoltaicelor.

Potrivit Ministerului Mediului, bugetul a fost suplimentat cu 536 de milioane de lei.

”Suma este asigurată din Programul Operațional Regional (POR), pentru cele 7 regiuni de dezvoltare ale României, mai puțin București-Ilfov (această regiune nefiind eligibilă prin POR).

Această sumă se adaugă la valoarea de 120 milioane lei, disponibilă deja în bugetul AFM pentru regiunea București-Ilfov, totalizând un buget de 656 milioane lei pentru programul care vizează instalarea de sisteme fotovoltaice la gospodării individuale, pentru producția de energie electrică și termică din surse 100% ecologice”, se arată în comunicatul de presă transmis de reprezentanții Ministerului.

Potrivit Grațielei Gavrilescu, ministrul Mediului, prin intermediul acestui program, aproape 30.000 de gospodării din România vor putea să își scadă costurile cu factura la energie și chiar să devină prosumatori, deoarece ”orice cantitate de energie produsă și neutilizată va fi automat livrată în rețea, valoarea acesteia urmând să fie scăzută din costul total al facturii”.

Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice presupune o subvenţie de până la 20.000 de lei (maximum 90% din valoarea investiţiei) acordată de AFM persoanelor fizice care îşi instalează acasă sisteme fotovoltaice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Guvernul a suplimentat fondurile programului AFM pentru instalarea de sisteme fotovoltaice, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns