Iahtul futurist alimentat cu energie solară, prezentat de elvețieni

0

Designerii elvețieni au prezentat, în cadrul festivalul de yachting de la Cannes, un iaht futurist, alimentat cu energie solară. Acesta are 24 de metri lungime și este dotat cu 300 de metri pătrați de panouri solare pe acoperiș, care pot fi folosite ca unică sursă de alimentare a bărcii, dacă condițiile permit acest lucru.

Designerii elvețieni au prezentat un model 3D al iahtului futurist, care le-a permis potențialilor cumpărători să exploreze nava cu ajutorul realității virtuale.

Iahtul este rezultatul a celor cinci ani de cercetare ai firmei SolarImpact Yacht AG din Zurich, care încă nu a menționat data de lansare sau prețul bărcii. Compania susține că folosește panourile solare pentru alimentarea ambarcațiunii, care reduc semnificativ zgomotul generat de motoarele clasice.

Bateria de 800 kWh de la bord oferă zece ore de capacitate de croazieră, timp care poate fi extins prin adăugarea bateriei solare în timpul călătoriei. Dacă navighează într-o zi mai înnorată, nava poate face față provocării, deoarece este dotată cu o pereche de motoare diesel de rezervă. De asemenea, aceasta este prevăzută cu două structuri care pretind că reduc înclinatul iahtului cu până la 90%, atunci când marea este agitată.

Barca poate găzdui zece persoane, pe lângă echipajul mic de care are nevoie, deoarece tehnologia cu inteligență artificială cu care este dotată îi permite să fie condusă de o singură persoană.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Iahtul futurist alimentat cu energie solară, prezentat de elvețieni, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns