Icarus, aplicația câștigatoare la NASA Space Apps Challenge 2017. Cum îi va ajuta pe utilizatorii panourilor solare

0

București, Cluj-Napoca și Timișoara au fost orașele în care s-a desfășurat competiția națională din cadrul celui mai mare hackathon la nivel mondial, NASA Space Apps Challenge 2017.

Evenimentul a avut loc în perioada 29-30 aprilie și a reunit, simultan, în cele trei orașe, peste 200 de participanți. Cei mai mulți dintre aceștia s-au întâlnit la Cluj, unde, una dintre cele 11 echipe prezente s-a clasat printre câștigători. Aceasta a prezentat o aplicație inedită, creată special pentru a veni în ajutorul persoanelor care și-au instalat panouri solare în propriile locuințe. Aplicația, denumită “Icarus”, are rolul de a determina cantitatea de energie pe care o oferă panourile solare într-o zi, pentru ca aceasta să poată fi folosită corespunzător, în funcție de vreme.

”Aplicatia se numește Icarus, de la personajul din mitologia greacă care a zburat prea aproape de soare cu aripi de ceară și i s-au topit. Este despre energia solară. Ce am vrut noi să facem este o aplicație pentru omul obișnuit, nu pentru cei care lucrează în industrie, să inteleagă mai bine la ce capacitate sunt panourile solare, ce pot face cu ele și să aibă și un instrument să monitorizeze consumul”, a spus Ionuț Balazs, membru al echipei castigătoare.

Aplicația Icarus poate fi descărcată și instalată fie pe telefonul mobil, fie pe calculatorul personal.

Câștigatoare la concursul NASA Space Apps Challenge 2017 a mai fost și o aplicație menită să le ajute pe persoanele prinse sub dărâmături, în cazul unui cutremur, dar și o alta care îi atenționează pe fermieri cu privire la fenomenele meteo periculoase ce le-ar putea distruge culturile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Lasa un raspuns