În pas cu tehnologia. Producătorii de rulote au lansat un nou concept

0

Producătorii de rulote fac schimbări serioase , după ce țări precum Franța și Marea Britanie au anunțat că până în 2040 vor interzice vânzarea mașinilor tradiționale. Compania germană Dethleffs a lansat un nou concept: rulota electrică cu panouri fotovoltaice.

Această schimbare este binevenită, întrucât la rulotele care sunt echipate doar cu motor electric, pot surveni probleme în cazul călătoriilor lungi, prin zone unde nu există acces la pompele de alimentare. Datorită panourilor fotovoltaice, cu care este echipată noua rulotă, aceste probleme vor fi preîntâmpinate, deoarece energia solară va încărca bateria autovehiculului.


Rulota cu panouri solare. Foto: @Dethleffs

Rulota este construită pe un sașiu Dethleffs Iveco Daily Electric și este alimentată de un motor electric de 107 cai putere. În funcție de model,  mașina poate fi dotată cu mai multe tipuri de baterii.  Cea mai puternică are o autonomie de 280 de km.

Vehiculul este acoperit de 334 de mp de panouri fotovoltaice, care pot genera până la 3.000 de W.

Rulota mai este dotată și cu alte facilități inteligente care revalorifică energia. Un exemplu ar fi sistemul de încălzire care folosește materiale ce absorb căldura din atmosferă atunci când temperatura depășește 26 de grade Celsius. Noaptea, când temperatura scade, căldura stocată cu ajutorul materialelor este eliberată în cabină. De asemenea, rulota este dotată cu panouri de încălzire cu infraroșu în podea, pereți și mobilier.

Interior – rulota cu panouri solare. Foto: @Dethleffs

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Lasa un raspuns