Primul tren solar din lume a fost inaugurat în India! Va economisi peste 90.000 de litri de combustibil

0

India a inaugurat primul tren solar, din cele 250 de garnituri care urmează să fie dotate cu panouri solare, în scopul reducerii costurilor de combustibil prin utilizarea energiei solare.

Căile Ferate din India au lansat vineri primul tren, DEMU (Diesel Electric Multiple Unit), care are o putere de 1600 CP. Inaugurarea a ajut loc la gara Safdarjung, de unde trenul a pornit pe traseu. Acesta va merge de la New Delhi către Farukh Nagar și reprezintă o investiție curajoasă pentru guvernul indian, informează publicația The Indian Express.

Trenul este compus din șase vagoane, iar cele 16 panouri solare au fost montate deasupra acestora. Energia solară captată de panouri va fi folosită pentru alimentarea tuturor aparatelor electrice din interiorul trenului.

Prin investiția în sisteme de energie regenerabilă, cei de la Căile Ferate din India speră să reducă anual emisiile de dioxid de carbon de 239 de tone, economisind aproximativ 90.800 de litri de motorină.

Panouri solare urmează să fie instalate și pe acoperișurile gărilor și la trecerile de nivel, în întreaga țară.

Consiliul pentru Energie, Mediu și apă (CEEW) și-a găsit a Căilor Ferate din India ar putea crea cinci gigawati de capacitate de energie solară, prin proiecte la scară de utilitate pe acoperiș și, pentru a crește în mod semnificativ consumul de energie din surse regenerabile în următorii câțiva ani.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Lasa un raspuns