Insula cu cele mai mari tarife la energie, din lume, va deveni prima insulă ”inteligentă”, cu ajutorul energiei regenerabile

0

Compania Renault a anunțat că va crea prima “insulă inteligentă” în Franța, țara de origine a companiei. Este vorba despre insula Belle-Île-en-Mer, care  va fi alimentata cu o microrețea electrică prin energie regenerabilă, în timp ce nevoile de transport vor fi satisfăcute de mașini electrice.

Locuitorii din Belle-Île-en-Mer au unele dintre cele mai mari tarife la energie din lume, deoarece folosesc în mod normal generatoare și trebuie sa se bazeze pe cabluri submarine pentru energie.

Un ecosistem electric inteligent pentru insula din Franța va fi dezvoltat de grupul Renault în următorii doi ani. Sistemul va fi proiectat pentru a reduce amprenta de dioxid de carbon a Belle-Île-en-Mer și pentru a deveni mai independentă din punct de vedere energetic.

Proiectul de pe insula Franței va permite cercetătorilor să înțeleagă mai bine modul în care sistemele de energie regenerabilă și acumulatoarele pot fi folosite pentru a crea soluții inteligente de energie pentru comunitățile mici.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Insula cu cele mai mari tarife la energie, din lume, va deveni prima insulă ”inteligentă”, cu ajutorul energiei regenerabile, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns