La Seine Musicale, noul pol cultural parizian care folosește energie solară. Cum arată construcția de 170 de milioane de euro

0

Construcția care va găzdui de acum evenimentele artistice și culturale ale Parisului se numește “La Seine Musicale”, în traducere, Sena Muzicală, deoarece este amplasată pe o insulă a fluviului Sena, aflată la o distanță de patru kilometri de capitala Franței.

La Seine Musicale se întinde pe o suprafață de 11 hectare și include o imensă sală de concerte (Grande Seine) care poate primi, simultan, aproximativ 6.000 de spectatori. Pe lângă această sală, construcția de pe Sena are în dotare nu mai puțin de cinci studiouri de înregistrări, dar și un auditoriu cu peste 1.000 de locuri.

Sena Muzicală este înconjurată de un mediu natural deosebit: o grădină de 7.500 de metri pătrați le stă la dispoziție iubitorilor de cultură și artă. Și pentru că suntem într-o era a tehnologiei, acest proiect nu a neglijat idea utilizării surselor de energie regenerabilă. O imensă construcție, de forma unei vele, acoperită integral de panouri solare, poate fi observată lângă clădirea principală. Mai bine de o mie de metri pătrați de panouri solare au fost utilizați pentru asigurarea necesarului electric în Grande Seine. Fabulos este faptul că vela îmbrăcată în celule solare se va roti odată cu soarele, astfel ca energia acestuia să fie captată în mod corespunzător.

                                                                  La Seine Musicale. FOTO: www.facebook.com

În grădina centrului cultural-artistic se regăsesc magazine destinate iubitorilor de muzică, dar și spații speciale pentru organizarea expozițiilor culturale.

La Seine Musicale a costat 170 de milioane de euro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Lasa un raspuns