Nantes – oraș desemnat capitala europeană a inovării, pentru sistemele fotovoltaice implementate

0

Anual, Uniunea Europeană, desemnează câte un oraș care îmbunătățește viața locuitorilor prin inovațiile și proiectele benefice pe care le implementează. În 2019, câștigătorul titlului de ”Capitală europeană a inovării” este orașul Nantes din Franța, în care au fost implementate numeroase proiecte benefice pentru cetățeni, între care și cele bazate pe energie verde, regenerabilă.

În orașul francez au fost recunoscute eforturile a 600 de cetățeni care au investit aproximativ 120.000 de euro într-o centrală formată din panouri solare. Tot aici a fost creată o linie de autobuz autonomă, funcțională doar pe baza energiei fotovoltaice. În Nantes urmează să mai fie implementate peste 15 proiecte, toate bazate pe tehnologii noi și pe creșterea calității mediului de trai al locuitorilor.

Pe locul doi la capitolul ”inovație” a ieșit orașul britanic Glasgow. Aici a fost deschis primul canal navigabil inteligent (octombrie 2018), care folosește senzori pentru a calcula în avans momentul în care apa trebuie eliminată din interior, înaintea unor ploi puternice, astfel pentru a fi evitate inundațiile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Nantes – oraș desemnat capitala europeană a inovării, pentru sistemele fotovoltaice implementate, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns