Noul Master Plan Tesla: Camioane electrice, încărcătoare solare și ridesharing

0

Noul “Master Plan” Tesla: camioane grele, autobuze electrice, sisteme de stocare a energiei solare și servicii de transport de tip Uber. Sursă imagine.

Elon Musk, directorul general al Tesla, și-a făcut public așa-numitul Master Plan al companiei, explicând de ce este necesară fuziunea Tesla și SolarCity Corp și care este viziunea sa pentru cele două companii.

Planul pe termen lung presupune crearea unui sistem integrat de stocare a energiei solare și construirea unui autobuz electric și a unui camion destinat transportului de marfă. În plus, conducerea companiei intenționează să înceapă o afacere similară serviciului Uber.

Potrivit IndustryWeek, Musk vrea să folosească SolarCity – o firmă care montează panouri solare – pentru a genera electricitate și pentru a încărca o gamă de modele Tesla care se află în prezent în expansiune, modele care se adresează transportului personal și public, precum și celui maritim de mărfuri.

„Există și alte două tipuri de vehicule electrice necesare: camioane grele și transportul urban de pasageri”, a declarat directorul executiv Tesla pe site-ul companiei. „Ambele sunt în stadii incipiente de dezvoltare și ar trebui să fie finalizate anul viitor.”

Elon Musk, directorul general al companiei Tesla. Sursă imagine.

Elon Musk a adăugat că firma va continua să vizeze autonomia, astfel încât clientul Tesla va putea avea o mașină care va „produce bani pentru tine, chiar și atunci când nu o conduci.”

Analiștii sunt sceptici cu privire la decizia companiei Tesla de a adăuga mai multe produse la gama sa

„Așa cum ne-a obișnuit, Elon Musk a stabilit un plan grandios pentru viitor, fără să precizeze însă un termen limită, sau detalii despre cum și când Tesla va fi profitabilă”, notează Michelle Krebs, analist pentru Autotrader.com Inc.

„Cel mai recent Master Plan al companiei include extinderea liniei sale de produse electrice pentru a acoperi toate segmentele majore, în condițiile în care Tesla nu și-a atins obiectivele de producție cu linia pe care o are în prezent și în următorii doi ani.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Noul Master Plan Tesla: Camioane electrice, încărcătoare solare și ridesharing, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns