Olandezii lansează mașina electrică alimentată de panouri solare! Cât va putea fi condusă fără încărcare la priză

0

O companie olandeză intenționează să creeze o mașină electrică alimentată integral de panouri solare!

Lightyear este compania care are planuri mari pentru următoarea perioadă, oficialii acesteia susținând că autoturismul electric ar putea parcurge nu mai putin de 10.000 de kilometri, anual, fără a fi încărcată la priză.

Așa cum o declară reprezentanții companiei olandeze, invenția lor ar fi primul model de autoturism de familie, alimentat de panouri solare.

„În prezent, toate mașinile din lume parcurg în fiecare an distanța unui an lumină. Adică 9.500.000.000.000 de kilometri. Toate folosind numai combustibili fosili. Ținta noastră este ca, până în 2035, un an lumină să fie parcurs doar în mod electric. Tocmai de aceea vrem să grăbim adoptarea mașinilor electrice”, scrie în comunicatul transmis de compania olandeză.

Cei de la Lightyear spun că interesul din partea posibililor clienți este deja crescut. Potrivit oficialilor firmei olandeze, există deja cinci comenzi pentru viitoarea mașină. Asta deși prețul ei se va ridica la suma de aproape 120.000 de euro.

Mașina va putea fi condusă chiar și în țările în care soarele nu este prezent pe cer pe tot timpul anului. De exemplu, într-o țară ca Olanda, autoturismul alimentat de panouri solare va putea fi condus pe o distanță de 10.000 de kilometri/anual, fără a avea nevoie de curent de la priză.

Compania Lightyear a anunțat că va incepe producția în momentul în care va acumula 200 de comenzi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Lasa un raspuns