Operațiunile globale ale Apple funcționează în totalitate pe bază de energie regenerabilă

0

În acest moment, toate operațiunile globale ale gigantului american Apple funcționează integral pe bază de energie regenerabilă.

Compania a publicat un comunicat de presă pe site-ul său în care anunță, totodată, că lucrează în continuare alături de partenerii săi din toată lumea pentru a construi noi proiecte bazate pe energie regenerabilă. De la panouri solare la ferme de energie eoliană, dar și noi tehnologii inovatoare, compania pare să se dedice realmente acestei misiuni, iar cifrele sunt de partea sa: din 2011 de exemplu, proiectele sale au redus emisia de dioxid de carbon cu 54%.

Potrivit lui Tim Cook, CEO-ul Apple, compania face eforturi pentru a lăsa planeta într-o stare mai bună decât în cea în care a găsit-o, și deși este cu siguranță un gând foarte optimist, Apple a demonstrat nu doar o dată că are o capacitate aparent infinită de inovație.

Anul trecut, gigantul american a ridicat campusul Apple Park, unde lucrează acum peste 12.000 de angajați ai companiei.

Deosebit la această nouă construcție este faptul că e cea mai mare clădire ventilată în mod natural. Apple Park este alimentat în proporție de 100% de energie provenită din surse regenerabile. Mai precis, pe acoperișul clădirii sunt instalate panouri solare cu o putere de 17 megawați. Astfel, campusul gigantului IT fondat de Steve Jobs are una dintre cele mai mari instalații de energie solară din întreaga lume.

Foto: apple.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Lasa un raspuns