Parcul Horizonte al Enel, din Brazilia, a început să producă electricitate. Este alcătuit din 330.000 de panouri solare

0

Enel, prin subsidiara sa braziliană de energie regenerabilă, Enel Green Power Brasil Participações (EGPB), a început operarea parcului solar Horizonte de 103 MW, se arată într-un comunicat al companiei.

Enel a investit aproximativ 110 milioane de dolari în construcţia parcului solar Horizonte, investiţie inclusă în planul strategic actual al Grupului, finanţată atât prin resurse proprii, cât şi printr-un proiect de finanţare pe termen lung acordat de Banco do Nordeste ( BNB).

Reprezentanţii companiei spun că parcul solar este susţinut printr-un contract de achiziţie a energiei electrice (Power purchase agreement – PPA) semnat pe o perioadă de 20 de ani cu Camera de Comercializare a Energiei Electrice din Brazilia (Câmara de Comercialização da Energia Eletrica, CCEE).

Potrivit comunicatului remis de Enel, parcul solar Horizonte cuprinde aproape 330.000 de panouri solare şi va produce peste 220 GWh pe an, odată ce va fi complet operaţional.

Antonio Cammisecra, Directorul Diviziei Globale de Energie Regenerabilă a Enel, Enel Green Power, a declarat: „Punerea în funcţiune a parcului solar Horizonte marchează un nou punct de referinţă pentru prezenţa Grupului pe piaţa braziliană de energie solară, unde în mai puţin de opt luni am demarat patru proiecte cu o capacitate totală de 807 MW, inclusiv cea mai mare centrală fotovoltaică din America de Sud, Nova Olinda, deja operaţională. Astfel, ne confirmăm poziţia de lider în sectorul energiei regenerabile din Brazilia, susţinută totodată şi prin câştigarea celor mai recente licitaţii, Grupul contribuind astfel la diversificarea mixului de generare al ţării şi la dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale”.

În comunicat se mai arată că în Brazilia, Grupul Enel, prin subsidiarele sale EGPB şi Enel Brazilia, are o capacitate totală instalată de aproape 2.9 GW, din care 842 MW energie eoliană, 819 MW energie solară fotovoltaică şi 1.270 MW hidroenergie.

Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 40 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală, biomasă și hidroenergie și se află în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare în centrale de energie regenerabilă.
sursa foto – Dan Brumar
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Parcul Horizonte al Enel, din Brazilia, a început să producă electricitate. Este alcătuit din 330.000 de panouri solare, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns