Polonezii au pistă de biciclete ce strălucește noaptea, după ce se încarcă la lumina soarelui, ziua

0

De o experiență inedită în materie de pedalat, au parte bicicliștii care ajung în Polonia. Acolo există o pistă cu totul și cu totul specială pentru amatorii ciclismului.

Este vorba de o pistă de biciclişti care luminează noaptea, alimentându-se în timpul zilei de la lumina soarelui. Pista se află în nordul Poloniei, în apropiere de Lidzbark Warminski, şi a fost creată la Institutul de Tehnologie Badan.

Pista este realizată dintr-un material sintetic care poate lumina timp de zece ore după ce a fost încărcat. Conceptul nu e unul nou, fiind iniţial dezvoltat în Olanda – diferenţa fiind că olandezii folosesc led-uri, nefiind vorba despre o sursă naturală de energie.

Pista de biciclete e alcătuită din particule luminofore. Acestea colectează energie de la lumina solară, iar în timpul nopții strălucesc.

Igor Ruttmar, CEO-ul companiei ce a realizat pista de biciclete afirmă că aceasta ”luminează cu o nuanță de albastru foarte intens” și adaugă că ”strălucirea este o completare drăguță pentru mediul rural din zonă, presărat cu dealuri și lacuri.”

Momentan, pista de biciclete se află într-o perioadă de testare și a fost construită pe o porțiune de doar 100 de metri. Cu toate acestea, va fi extinsă dacă se dovedește că este eficientă, conform digitaltrends.com.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Polonezii au pistă de biciclete ce strălucește noaptea, după ce se încarcă la lumina soarelui, ziua, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns