Poluarea afectează grav eficiența energiei solare, produsă de sursele regenerabile

0

Un nou studiu efectuat de specialiști în domeniu arată că în regiuni precum China, India și zona Orientului Mijlociu, energia regenerabilă este grav afectată de poluare. Se pare că praful și alți poluanți ai aerului reduc eficiența energiei solare cu până la 25%.

Mai exact, acest lucru se produce din cauza faptului că reziduurile blochează lumina Soarelui, care ar trebui să ajungă la panouri. În plus, dacă particulele aterizează pe o suprafață plană a unui panou solar, blochează suprafață expusă la Soare.

Spre exemplu, China, țara unde se generează cea mai mare cantitate de energie solară, pierde cu până la 11 gigawați de putere, din cauza aerului poluat. În India, cantitatea este de aproximativ 1GW.

În urma analizei prafului și particulelor de poluare de la panourile solare din India, analiză efectuată de oamenii de știință, s-a cuantificat impactul asupra producției solare. S-a constatat că pierderea este între 17 și 25%. Toate acestea se întâmplă în timp ce, la nivel global, energia solară este văzut drept sursa cu cea mai mare creștere potențială în viitor.

În Statele Unite ale Americii, asta înseamnă o pierdere de aproximatix 10 miliarde de dolari pe an în costuri de energie, susține coautorul studiului Mike Bergin, de la Universitatea Duke. O soluție pentru ca pierderile să nu mai fie atât de mari ar constitui-o curățarea regulată a panourilor solare. Asta ținând cont de faptul că aerul nu va fi curățat prea curând.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Poluarea afectează grav eficiența energiei solare, produsă de sursele regenerabile, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns