Prima instituție publică ce nu va avea cheltuieli pentru electricitate. Își va asigura necesarul de energie electrică din surse regenerabile

0

Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) va fi prima instituție publică care nu va avea cheltuieli pentru electricitate, asigurându-şi în totalitate consumul de curent electric din surse regenerabile.

În cadrul unui proiect pilot implementat de către AEE și finanțat de Guvernul Lituaniei, o instalație fotovoltaică unică pentru Republica Moldova a fost pusă în funcțiune, cu un buget total de 228.690 euro, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă şi relaţii cu publicul al AEE precizează că pe clădirea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului au fost montate și conectate la rețea 222 de panouri solare. Această instalație captează radiația solară prin intermediul celulelor fotovoltaice și o transformă în curent electric. Puterea totală a panourilor instalate este de 55kW.

Din momentul instalării panourilor solare, în luna ianuarie a acestui an și până în prezent, au fost produse peste 2000 kW de electricitate. Cu energia produsă, poate fi asigurat necesarul de electricitate pentru aproximativ 80 de gospodării sau 400 de apartamente.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Prima instituție publică ce nu va avea cheltuieli pentru electricitate. Își va asigura necesarul de energie electrică din surse regenerabile, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns