Proiect de energie solară în valoare de 200 de miliarde de dolari, în deșert

0

Un proiect de energie solară în valoare de 200 de miliarde de dolari este pe cale să fie implementat, după ce o înțelegere a fost semnată, în acest sens, de Arabia Saudită şi Softbank Group, transmite Bloomberg.

Fondatorul SoftBank, Masayoshi Son este cel care a scos la iveală un nou proiect în New York, în cadrul unei ceremonii la care a participat alături de Prinţul Coroanei Mohammed Bin Salman. Puternicul moştenitor al tronului din ţara exportatoare de petrol încearcă să îşi diversifice economia, pentru ca aceasta să nu mai fie dependentă de sectorul petrolier.

La capacitatea de 200 de gigawaţi, proiectul Softbank în deşertul saudit ar fi de 100 de ori mai mare decât al doilea cel mai mare proiect din lume care este în desfăşurare şi cu o treime mai mare decât producţia totală a industriei fotovoltaice la nivel global de anul trecut, potrivit datelor colectate de Bloomberg New Energy Finance.

„Este un pas uriaş în istoria omenirii. Este curajos, riscant şi sperăm să finalizăm cu succes proiectul”, a transmis Prinţul Mohammed.

Dacă proiectul va fi finalizat, va tripla capacitatea de producţie electrică a Arabiei Saudite, care a fost de 77 Gigawaţi în 2016, potrivit datelor Bloomberg. Două treimi din acea putere este generată prin gaz natural, restul provenind dinspre petrol. Sunt doar câteva proiecte mici cu panouri solare în ţară.

Fondatorul SoftBank crede că proiectul va genera cel puţin 100.000 de locuri noi de muncă şi că va reduce costurile de energie cu până la 40 de miliarde de dolari. Dezvoltarea va fi finalizată în 2030.

„Regatul are un soare puternic, un spaţiu liber imens şi ingineri foarte buni, dar cel mai important, cea mai bună viziune”, a transmis Masayoshi  Son.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Lasa un raspuns