Proiect grandios de renovare a unei gări din Europa. Va avea panouri solare și grădini pe acoperiș

0

Proiectul de renovare a celei mai mari gări din Europa a fost aprobat. Acesta va fi grandios, astfel că locuitorii Parisului şi pasagerii care tranzitează Gara de Nord din capitala Franței nu vor mai recunoaşte fostul edificiu. Investiţia se ridică la 600 de milioane de euro și se bazează și pe energie regenerabilă.

Cum se va transforma Gara de Nord din Paris. Va avea panouri solare

Dacă hala originală va rămâne identică, intrarea Transilien, cu pereţii din sticlă va fi profund transformată, scrie publicaţia Le Parisien. Această intrare va deveni o stradă centrală în interiorul gării, de unde se va face foarte uşor accesul spre trenurile Eurostar, TGV, RER şi Transilien.

Spaţiul actual al Gării se va tripla şi va ajunge de la 36.000 de mp, la 110.000 mp. Pe acoperiş vor fi amplasate grădini, dar şi o pistă de alergare. Noua gară va avea 7.000 de mp de spaţii verzi şi panouri solare pe o suprafaţă de 3.200 de mp.

Viitoarea grădină publică va oferi spaţii destinate sporturilor, pentru co-working şi va avea şi opistă de alergare, lungă de 1 km, care va permite locuitorilor să facă jogging pe acoperişul gării şi să aibă parte de o privelişte impresionantă a oraşului.

În 2023, suprafaţa dedicată comercialui, cu restaurante şi alte servicii va fi multiplicată de cinci ori, pentru a ajunge la un total de 50.000 de mp. Gara va avea nu doar spaţii culturale, ci şi o sală de concerte cu 2.000 de locuri.

Prin noul proiect, Căile Ferate Franceze vor să îmbunătăţească fluxul de călători care vor trece zilnic pe aici, şi care în 2024 va ajunge la 800.000 de pasageri, iar în 2030 la 900.000 de pasageri. Şi pentru că Gara de Nord este una verticală, va avea 55 de ascensoare, faţă de cele 20 în prezent, şi 105 scări rulante, faţă de cele 45 existente. Va mai fi amenajată şi o imensă parcare pentru biciclete, cu 1.200 de locuri, chiar la intrarea în gară, pe strada Dunkerque.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Proiect grandios de renovare a unei gări din Europa. Va avea panouri solare și grădini pe acoperiș, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns