Proteina creată cu ajutorul energiei regenerabile, ultima descoperire a unor cercetători!

0

O metodă cu totul și cu totul neobișnuită de producere a unei molecule de proteină, cu ajutorul electricității și a dioxidului de carbon, au descoperit oamenii de știință din cadrul Centrului de Cercetări Tehnice (VTT) și de la Universitatea Tehnologica Lappeenranta (LUT) din Finlanda.

Mai exact, proteina poate fi obținută în orice loc este disponibilă energia regenerabilă, potrivit unui comunicat furnizat de centrul de cercetări.

„Spre deosebire de agricultura traditională, metoda de productie aflată în curs de dezvoltare nu necesită o locație care să ofere condiții pentru agricultură, precum temperatura corespunzătoare, umiditate sau un anumit tip de sol”, a declarat Jero Ahola, profesor la LUT.

Oamenii de știință nu au oferit totuși informații cu privire la procesul de producție a proteinei, însă au ținut să puncteze cât de importantă este această descoperire.

,,Pe termen lung, proteina creată cu electricitate va putea fi utilizată atât pentru gătit cât și ca produs de sine stătător. Mixtura este foarte nutritivă, cu peste 50% proteină si 25% carbohidrați. Restul este reprezentat de grăsimi și acizi nucleici. Consistenăa produsului final poate fi modificată prin schimbarea organismelor utilizate în producție”, a explicat Pitkanen in prezentarea publicata pe site-ul LUT, intitulata „Proteina produsa prin electricitate pentru reducerea foametei la nivel mondial”.

Cercetătorii spun că ca noua metodă de obtinere de alimente din electricitate va fi de zece ori mai eficientă în comparație cu fotosinteza.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Lasa un raspuns