Race for Water, ambarcațiunea alimentată integral cu energie solară, a pornit într-un turneu mondial

0

Catamaranul “Race for Water”, cunoscut și sub numele “PlanetSolar”, a pornit pe data de 9 aprilie într-un turneu mondial, dedicat luptei împotriva poluării oceanelor. Călătoria în jurul lumii se va desfășura pe durata a cinci ani.

Pe parcursul celor cinci ani, ambarcațiunea care măsoară 35 de metri lungime, va face opriri în Insulele Bermude, cu ocazia Cupei Americii, dar și la Tokyo – pentru Jocurile Olimpice din 2020, precum și în Dubai.

“Este o zi mare!”, au declarat navigatorul și căpitanul expediției franceze, Gerard d’Aboville, înainte ca nava să părăsească Lorient, un oraș din vestul Franței.

Complet autonomă din punct de vedere energetic, ambarcațiunea este dotată cu 540 m2 de panouri solare, lucru ce face ca aceasta să navigheze doar cu energia soarelui. În plus, nava mai are turbine eoliene și un sistem de propulsie pe bază de hidrogen, care intră în funcțiune în lipsa soarelui și a vântului.

Scopul principal al expediției în jurul lumii este de a sensibiliza și conștientiza populația în ceea ce privește problema poluării oceanelor cu materiale plastice. Organizatorii turneului mondial pe care îl va îndeplini “Race for Water” își mai doresc să promoveze, în acest mod, noi soluții tehnologice pentru lupta împotriva poluării.

Catamaranul dotat cu panouri solare a devenit celebru în anul 2012, atunci când a efectuat primul tur al lumii, alimentat în întregime de energie solară.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Lasa un raspuns