Schimbări importante în programul Casa Verde! Ce nu mai finanțează statul român

0

Schimbări majore în programul guvernamental Casa Verde. Din toamna aceasta, statul român finanțează numai achiziția de panouri fotovoltaice care produc energie electrică. Panourile solare pentru căldură și apă caldă au fost scoase din program.

Astfel, persoanele fizice care vor să își monteze panouri fotovoltaice pentru a-şi asigura energia electrică în locuință, vor primi bani de la stat. Programul „Casa Verde” finanțează 90% din valoarea investiției, cu condiția ca aceasta să nu depășească suma de 20.000 de lei.

Pot fi cumpărate instalații cu putere minimă de 3 kilowați, suficiente să asigure jumătate din consumul mediu al unei gospodării.

26.000 de gospodării ar urma să beneficieze de facturi mai mici la electricitate. Anul acesta, programul Casa Verde va avea un buget record: 115 milioane de euro!

O astfel de investiţie le poate aduce şi bani proprietarilor. Energia neconsumată nu se pierde, poate fi vândută în rețea, iar statul nu încasează taxe.

Pentru a facilita montarea panourilor fotovoltaice, autoritățile vor să renunțe la autorizațiile de construcții, care acum sunt obligatorii.

Oficialii Fondului de Mediu estimează că programul Casa Verde va deveni operațional în noiembrie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Schimbări importante în programul Casa Verde! Ce nu mai finanțează statul român, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns