Se reiau înscrierile pentru Casa Verde Fotovoltaice 2019

0

Înscrierile în Programul Național Casa Verde Fotovoltaice, care permite instalarea de sisteme fotovoltaice pentru generarea de energie electrică din surse total ecologice cu bani de la stat, vor fi reluate, după ce, în luna septembrie, la doar câteva ore de la deschiderea sesiunii de înscrieri, autoritățile au decis suspendarea acesteia, din cauza unor suspiciuni de fraudă.

Potrivit unui comunicat al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), înscrierile vor fi reluate în data de 6 noiembrie 2019, ora 10:00. Așadar, instalatorii validați vor putea să continue înscrierea persoanelor fizice în aplicația informatică dedicată programului.

Înițial, programul de finanțare a demarat în 10 septembrie, dar, la doar câteva ore de la lansare, înscrierile în program au fost suspendate, după ce, o parte dintre instalatorii validați au reclamat diferite nereguli apărute în procesul de înregistrare.

Prin acest program, persoanele fizice vor putea cere o finanțare nerambursabilă de la stat, ce va acoperi până la 90% din costurile instalării de fotovoltaice. După obținerea finanțării nerambursabile, beneficiarii trebuie să instaleze și să pună în funcțiune sistemul de alimentare fotovoltaic în cel mult opt luni, ei fiind monitorizați timp de șase ani de la obținerea certificatului de racordare.

Fondurile totale alocate programului Casa Verde Fotovoltaice sunt de aproximativ 656 milioane lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Lasa un raspuns