Spectaculos! Ce oraș are prima pădure verticală din lume. Construcția fabuloasă folosește energie regenerabilă

0

La Milano, două turnuri rezidenţiale formează ceea ce arhitecţii numesc „prima pădure verticală din lume”.

Unul dintre cele mai apreciate şi premiate proiecte de design ecologic din toată lumea a fost creat să adăpostească pe lângă locatari şi peste 25.000 de plante.

Proiectul arhitectural se doreşte a fi un model pentru spaţiile verzi din marile oraşe. Apartamentele de locuit ale celor două turnuri sunt înconjurate de spaţii verzi la fiecare etaj, iar balcoanele au spaţii suficiente pentru mai multe tipuri de arbori, scrie tribuna.ro.

Pădurea pe verticală are rolul de domoli căldura excesivă şi de a produce oxigen, pe lângă efectul estetic încântător.  La nivelul solului, plantele din pădurea verticală ar fi avut nevoie de o suprafaţă de aproximativ şase hectare, suprafaţă de 20 de ori mai mare decât soluţia aleasă de proiectanţii turnurilor.

În total, este vorba despre 730 de copaci, 5.000 de tufe şi 11.000 de alte plante din diferite specii. Iniţiatorii proiectului spun că efectul ecologic pe care-l produce zona verde este echivalent cu un hectar de pădure.

Arbuștii sunt irigați cu apă reciclată din apa menajeră, iar verdele pădurii a fost proiectat să pătrundă şi în clădirea dotată cu panouri fotovoltaice şi instalaţii eoliene.

Inedita construcţie a început în 2008, an când Milano a fost desemnat cel mai poluat oraş din Europa. În 2014, clădirea era finalizată, un an mai târziu fiind desemnată cel mai frumos zgârie-nori din lume.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Spectaculos! Ce oraș are prima pădure verticală din lume. Construcția fabuloasă folosește energie regenerabilă, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns