Tesla a început să preia comenzi pentru Solar Roof. Pentru ce sumă se vând acoperișurile generatoare de energie electrică

1

Tesla a stabilit prețurile pentru “acoperisurile viitorului”, sistemele solare care se aseamănă foarte bine cu țigla utilizată la acoperirea locuințelor, dar care au capacitatea de a utiliza în mod benefic energia provenită de la soare.  Astfel, un metru pătrat de acoperiș Solar Roof va costa aproximativ 21,85 de dolari.

Potrivit companiei conduse de Elon Musk, acoperișurile solare generatoare de energie electrică au cele mai accesibile prețuri, luând în calcul toate costurile.

„Vrem să ne uităm în cartiere și să vedem acoperișuri frumoase care generează energie provenită de la soare. Energia poate fi stocată într-un sistem Tesla Powerwall, pentru a genera energie noaptea. Apoi, poți să îți încarci mașina electrică utilizând această energie”, a declarat Musk.

Solar Roof este un proiect anunțat încă din luna octombrie a anului 2016 și constituie o alternativă elegantă a panourilor solare cu formă clasică. Tiglele “solare” pot fi ușor confundate cu cele clasice, de menționat fiind faptul că printre panourile solare sunt amplasate și dale standard, bineînțeles de dragul esteticii.

La scurt timp după ce Tesla a făcut publice prețurile acoperișurilor solare, primele precomenzi au început să apară.

Conform unui calcul efectuat de Thenextweb, prețul pentru acoperirea cu dale solare a unui acoperiș ce măsoară 84 de metri pătrați, ar fi de 38.600 de dolari. Asta înseamnă un plus de 12.500 de dolari sub formă de scutiri de taxe și curent economisit pe durata a treizeci de ani.

Garanția cerută de Tesla pentru primele precomenzi este de 1000 de dolari. Momentan, tiglele solare sunt disponibile în două variante de design, următoarele două fiind așteptate în 2018.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Un comentariu

Lasa un raspuns