Tesla construieste o ,,superbaterie” care va putea alimenta 30.000 de locuinte

0

Superbateria pe care compania Tesla o va scoate pe piata ii va scoate din impas pe proprietarii de locuinte care se confrunta cu pene de curent.

Compania americana Tesla a inceput deja cursa contracronometru pentru realizarea celei mai mari baterii litiu-ion din lume, iar daca totul merge bine, ea va intra in functiune in doua luni. Aproape jumatate din constructie a fost deja finalizata, spune Musk.

Lucrarile se desfasoara in sudul Australiei, contractul dintre Tesla Inc. si guvernul australian fiind semnat in luna iulie. Elon Musk a fixat termenul de 100 de zile, spunand ca daca instalatia nu va fi gata pana atunci, o va darui gratuit. De asemenea, acesta a promis ca, in cazul unui esec, toate costurile vor fi suportate de Tesla.

Potrivit USA Today, Guvernul australian a luat decizia de a se axa mai mult pe energia regenerabila, dupa ce anul trecut aproape 1,7 milioane de oameni au ramas fara electricitate in sudul Australiei, din cauza penelor de curent cauzate de furtuni puternice.

„Superbateria” va reusi sa stocheze o cantitate uriasa de energie si, mai mult, va reduce numarul de intreruperi de curent. Mai exact, bateria ar trebui sa aiba o capacitate de 100 de megawati si sa stocheze circa 120MWh de energie, putand sa alimenteze in jur de 30.000 de locuinte.

Costurile pentru realizarea bateriei se ridica la circa 50 de milioane de dolari australieni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Tesla construieste o ,,superbaterie” care va putea alimenta 30.000 de locuinte, 3.0 out of 5 based on 2 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns