Un robot inteligent dotat cu baterii solare face minuni pe terenurile agricole din Elveția. Video

0

O tehnică de exterminare a buruienilor, inedită, folosită în Elveția, face minuni pe terenurile agricole. Robotul cu baterii solare care arată ca o masă cu roți, scanează rândurile de legume cu ajutorul unei camere video, identifică buruienile și le elimină imediat, aruncând un jet de ierbicid din tentaculele sale mecanizate.

Robotul elvețian este, însă, doar unul dintre numeroasele prototipuri de distrugători de buruieni cu inteligență artificială care ar putea concura pe piața pesticidelor și ierbicidelor, care are o valoare totală globală de peste 100 de miliarde de dolari.

Piața ierbicidelor se ridică la 26 de miliarde de dolari, în timp ce semințele modificate genetic au o rezistență sporită la acestea.

Compania elvețiană care a inventat robotul inteligent susține că, prin intermediul acestuia, va fi redusă cantitatea de ierbicid folosită de până la 20 de ori. Mașinăria va intra pe piață la începutul anului viitor, scrie Reuters.

Robotul funcționează cu energie regenerabilă, fiind dotat cu baterii care se încarcă la soare.

 

Foto: Ecorobotix

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Un robot inteligent dotat cu baterii solare face minuni pe terenurile agricole din Elveția. Video, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns