Un viitor maret pentru bioprodusele din zahar

0
bioproduse_din_zahar_solar-magazin.ro.jpgBaza Genomatica din SUA si Brazil’s Braskem privesc catre oportunitatile internationale pentru produsele durabile chimice si bioplastice, din zahar.
Exista o oportunitate majora, de a converti zaharul intr-o serie de produse, cum ar fi substante chimice „verzi”, polimeri regenerabili pentru producerea de bioplastice si alte bioproduse, spune Diego-based Genomatica CEO Christophe Schilling.
„Raportul ISO reprezinta o expunere internationala in plina crestere la aceasta oportunitate.

Majoritatea clientilor sunt interesati de a avea acces la produse chimice regenerabile sau durabile, dar nu doresc sa plateasca mai mult pentru acestea. Acest lucru reprezinta o oportunitate extraordinara pentru companiile care pot oferi aceste produse la acelasi pret sau chiar la un pret mai mic”,  a declarat Schilling.

Zaharul reprezinta o materie prima foarte buna, pentru ca este un produs comun, comercializat la nivel global, este cultivat in multe regiuni ale lumii, deci sunt multe optiuni pentru a face rost de aceasta sursa.
In iunie, compania Genomatica a anuntat validarea capacitatii sale de a face butaneditol (BDO), din materii prime regenerabile. BDO este folosit la materiale plastice, solventi, produse farmaceutice, textile. Compania a declarat ca poate procesa BDO produs din zahar, cu o puritate mai mare de 99%.
O alta companie care investeste in productie de bioplastice din materii prime regenerabile, este Brazil’s Braskem.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (23 votes cast)
Un viitor maret pentru bioprodusele din zahar, 5.0 out of 5 based on 23 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns