Noile celule fotovoltaice stralucitoare utilizeaza mai putin siliciu si genereaza mai multa electricitate

0
celule_fotovoltaice_noi_solar-magazin.ro.jpgCercetatorii de la Sandia National Laboratories au venit cu un nou tip de celula fotovoltaica nu mai mare decat un fulg de sclipici.
Noua celula utilizeaza de 100 de ori mai putin siliciu pentru a genera aceeasi cantitate de energie electrica ca si celulele solare conventionale. In timp ce sunt inca in stadiul de dezvoltare, noile particule solare s-ar putea preta relativ usor la comercializare, deorece acestea sunt realizate din siliciu cristalin si folosesc acelasi micro-proces de fabricatie tipic ca si electronicele moderne.

Noile celule pot fi facute din wafere de siliciu de orice dimensiune. Cercetatorii de la Sandia se asteapta ca acestea sa fie mai putin costisitoare, mai durabile si mai eficiente, decat colectoarele solare conventionale.

Cercetatorii de la Sandia prevad potentialul pentru particulele solare care urmeaza sa fie aplicate pe suprafete neregulate, inclusiv tesaturi, care ar face fiecare cort sau articol de imbracaminte intr-un potential incarcator de baterii.
Aceste mici celule fotovoltaice pot fi aplicate si in materialele de constructii pentru acoperisuri. Noile celule au o grosime de pana la 20 microni, mai putin de o treime din grosimea unui fir de par uman.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (23 votes cast)
Noile celule fotovoltaice stralucitoare utilizeaza mai putin siliciu si genereaza mai multa electricitate, 5.0 out of 5 based on 23 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns