Noile celule solare flexibile din siliciu folosesc cu 99% mai putin material pentru aceeasi eficienta

0

 

celule_solare_flexibile_solar-magazin.ro.jpgMaterialele constituie un procent mare din pretul unei celule solare si deoarece  materialul cel mai abundent, in celulele solare cele mai eficiente este placheta de siliciu, data viitoare cand veti cumpara un panou solar, veti plati cea mai mare parte pentru siliciu si nu pentru ingredientul activ.

Cercetatorii CalTech au descoperit un nou mod de a face celule solare din siliciu, care nu numai ca folosesc 1% din materialul necesar pentru a face celule conventionale, dar care sunt, de asemenea, subtiri si flexibile, facandu-le potrivite pentru o paleta mult mai mare de utilizari, in toate tipurile de aplicatii. Si sa nu uitam sa mentionam faptul ca pretul va fi considerabil mai mic.

Ei au folosit siliciu conventional pe care l-au configurat in fire de micro-dimensiuni. Apoi, au inchis firele intr-un polimer flexibil, care poate fi laminat sau indoit.

Eficienta noilor celule de siliciu flexibile dezvoltate, ar fi de 15-20%, atingand eficienta celulelor solare standard, pe care le vedem montate pe acoperisuri pentru incalzirea cladirii.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (23 votes cast)
Noile celule solare flexibile din siliciu folosesc cu 99% mai putin material pentru aceeasi eficienta, 5.0 out of 5 based on 23 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns