Noile celule solare transparente pot fi pulverizate pe orice suprafata de sticla

0
celule_solare_transparente_solar-magazin.ro.jpgCercetatorii de la New Energy Technologies, au dezvoltat recent celule solare transparente, care pot fi pulverizate pe orice tip de sticla. Ei au inlaturat cu succes toate metalele din celulele solare.
Traditionalele celule solare sunt in mare parte realizate din plachete de siliciu, un material casant si costisitor. Celulele cu pelicula subtire necesita atat o productie cu o temperatura inalta cat si un mediu vid, tehnci care spre deosebire de o solutie cu pulverizare, sunt mult mai lente.

Putem spune ca aceste celule solare electrice ultra-mici, sunt cele mai mici din lume in uz (acestea sunt mai mici de ¼ din marimea unui bob de orez).

Ceea ce este uimitor la aceste celule solare transparente, este faptul ca acestea genereaza energie electrica nu numai din spectrul de lumina vizibila gasit in lumina soarelui dar, de asemenea, si din lumina artificiala, cum ar fi iluminatul fluorescent.
Conform  Energy Information Administration, sunt aproximativ 5 milioane de cladiri comerciale in America si mai mult de 80 de milioane de case, care ar putea folosi aceasta pelicula subtire de celule solare electrice.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (23 votes cast)
Noile celule solare transparente pot fi pulverizate pe orice suprafata de sticla, 5.0 out of 5 based on 23 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns