Sanyo dezvolta celule solare flexibile care sunt mai subtiri decat firul de par

0
celule_solare_flexibile_sanyo_solar-magazin.ro.jpgDupa ce a anuntat planul companiei de a deveni cel mai mare producator solar din Japonia si unul dintre jucatorii de top ai acestei industrii, Sanyo a sustinut ca a dezvoltat un nou tip de celula solara flexibila, care este mai subtire decat un fir de par.
Potrivit companiei, aceasta va beneficia de un nou program tarifar introdus de guvernul japonez luna aceasta pentru firmele de energie verde. Un alt factor al increderii lui Sanyo ar trebui sa fie viteza cu care acestia inoveaza.


Noua lor celula solara masoara 58 de micrometrii grosime, aproximativ un sfert fata de cat masoara celulele solare din prezent. Aceasta este fabricata din doua tipuri de siliciu, avand un design, conceput pentru a ajunge la o eficienta de conversie de 22%.
Oficialii companiei sustin ca aceste celule pot fi folosite pentru o varietate de scopuri (pe suprafete neuniforme), fiind la fel de flexibile ca si hartia.

Spre deosebire de celelalte celule solare disponibile pe piata astazi, noul prototip al lui Sanyo va costa cu 25% mai putin.
Compania intentioneaza sa comercializeze celulele solare pana in 2020, avand sansa de a revolutiona industria solara.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (23 votes cast)
Sanyo dezvolta celule solare flexibile care sunt mai subtiri decat firul de par, 5.0 out of 5 based on 23 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns