Viitoarele celule solare fabricate din ferita de bismut ar putea aduce tensiuni mai mari

0

noua_celula_solara_din_bismut_solar-magazin.jpgOamenii de stiinta de la Lawrence Berkeley National Laboratory au gasit o modalitate de a utiliza un material ceramic fabricat din bismut, fier si oxigen (ferita de bismut) pentru fabricarea celulelor solare intr-un mod in care nimeni nu a incercat sa faca.

Acestia chiar au rezultate, obtinand tensiuni mai mari la materiale.

Cercetatorii au constatat faptul ca efectul fotovoltaic, se poate manifesta la nivel de scara nanometrica, din cauza structurii cristaline rombo-distorsionata a materialului ceramic, de asemenea, demonstreaza ca prin aplicarea unui camp electric, ei pot manipula structura cristalina si ii pot controla capacitatea de recoltare a luminii.

Celulele solare regulate au o jonctiune p-n, ca si semiconductor.

Daca va amintiti fizica din clasele de liceu, un semiconductor are „gauri” – o parte pozitiva si o parte cu electroni incarcati negativ.

Cand fotonii lovesc suprafata semiconductorului, energia lor creeaza perechi de electroni gaura, care pot fi separate intr-o  „zona de epuizare”, o regiune microscopica la jonctiunea p-n, masurand doar cativa micrometrii.

Pentru ca acest proces sa aiba loc, fotonii trebuie sa penetreze materialul, in zona de epuizare.

Ferita de bismut poate juca rolul unui bun material piezoelectric, fiind capabila sa colecteze vibratiile rutiere.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (23 votes cast)
Viitoarele celule solare fabricate din ferita de bismut ar putea aduce tensiuni mai mari, 5.0 out of 5 based on 23 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns