Cel mai mare camp de panouri fotovoltaice din Asia capabil sa produca 100MW, in Taiwan

0
camp_de_panouri_fotovoltaice_in_asia_solar-magazin.ro.jpgPe 23 decembrie, Taiwan a inaugurat cel mai mare camp de panouri fotovoltaice din Asia. Conform oficialilor se asteapta ca acest camp de panouri fotovoltaice sa salveze mai mult de 700 de tone de emisii de carbon.
Infiintat de Institutul de Cercetare in Energia Nucleara, aceasta centrala de panouri fotovoltaice este situata pe doua hectare, in  Lujhu Township, Kaohsiung County, fiind al doilea mare camp de panouri fotovoltaice din lume, dupa Spania. Acesta este compus din 141 panouri solare, fiind capabil de a genera pana la 100 MW de energie regenerabila curata anual.

Sudul Taiwanului primeste mai mult de 300 de zile de soare pe an, ceea ce il face un loc ideal pentru a recolta energie curata regenerabila.

Taiwan Power Company planuieste sa construiasca un nou camp de panouri fotovoltaice de 450 MW, in Kaohsiung.
„Aceasta mare concentratie de panouri fotovoltaice face parte din planul guvernului de a dezvolta resursele de energie alternativa si de a reduce emisiile de carbon”, a declarat fostul premier  Liu Chao-shiuan.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (23 votes cast)
Cel mai mare camp de panouri fotovoltaice din Asia capabil sa produca 100MW, in Taiwan, 5.0 out of 5 based on 23 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns