Marina SUA merge VERDE cu panouri solare portabile in valiza

0
panouri_fotovoltaice_portabile_army_solar-magazin.ro.jpgMarina SUA pariaza pe sisteme de energie durabila portabile, cum ar fi noul panou fotovoltaic de 300 watti si cu aranjament al bateriei, numit Ground Renewable Expeditionary ENergy System sau GREENS.
Pentru a facilita setarea, panourile solare GREENS au fost impachetate fara rame in valize de metal, dublandu-se durabilitatea platformei de transport.

Sistemul a fost dezvoltat de catre Oficiul de Cercetare Navala in doar un an, ca raspuns la o cerere a puscasilor marini, in cautarea unui sistem de energie regenerabila pentru a sustine operatiunile de teren in Irak. Este, de asemenea, o solutie durabila la nevoia tot mai mare de energie pentru calculatoarele militare si alte unelte electronice portabile.
Designul pe care se bazeaza valiza este o solutie eleganta pentru necesitatea unei setari rapide si o demontare pe camp.
Sistemul este format din aranjamente solare de 1600 watti combinate cu baterii reincarcabile, pentru a ceda o putere continua de 300 watti.
Pentagonul  a plasat recent un pret de 400$ pe galon pentru a livra gaze la avanposturile de la distanta din Afghanistan. Ironia este ca echipamentele electronice high-tech sunt razboiul viitorului, dar cea mai mare parte dintre echipamente sunt inca alimentate de tehnologia combustibililor fosili, care dateaza de 100 de ani si mai mult.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (23 votes cast)
Marina SUA merge VERDE cu panouri solare portabile in valiza, 5.0 out of 5 based on 23 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns