ZenithSolar produce panouri solare hybride cu 75% eficienta

0
panouri_solare_hibrid_solar-magazin.ro.jpgGoana dupa aur nou, energia ieftina si nelimitata, se desfasoara peste tot in lume, nu numai in SUA. Exista state, cum ar fi Israel, unde energia solara a fost valorificata de zeci de ani, in forma de apa fierbinte pentru locuitorii sai.
Toate aceste incalzitoare solare de apa au fost construite datorita nevoilor economice. De fapt, numai nevoile economice pot stimula lumea intr-o asemenea masura incat sa dezvolte noi tehnologii.

ZenithSolar o companie din Israel, condusa de Roy Segev, are un plan de a construi un tip special de panouri solare care ar putea avea 75% eficienta, prin valorificarea spectrului luminii vizibile si caldura pe care o transporta. Este un hybrid, un compromis intre panourile fotovoltaice si clasicele sisteme solare de incalzire a apei.

De fapt, panourile solare ale lui Segev, de asemenea, sunt si ieftine. Energia pe care acestea o vor furniza va veni la un pret care va rivaliza cu combustibilii fosili: aproximativ 8.6 centi per Kw.
Sistemul solar este facut din 1200 de oglinzi mici, care se focuseaza pe o suprafata de 10 centimetri patrati, unde este instalat un panou fotovoltaic special cu o temperatura mare.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (23 votes cast)
ZenithSolar produce panouri solare hybride cu 75% eficienta, 5.0 out of 5 based on 23 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns