Primul loc la vanzari in Tehnologia Energiei Curate (CET)

0
vanzari_in_tehnologia_curata_solar-magazin.ro.jpgCET va deveni al treilea mare sector de vanzari la nivel global pana in 2020 The World Wildlife Fund (WWF) tocmai a lansat un raport complet la nivel mondial si prima tara din clasamentul sectorului de vanzari al tehnologiei energiei curate.

Sectorul energiei curate este pe punctul de a deveni al treilea mare sector din lume. Raportul — Clean Economy, Living Planet – Building Strong Clean Energy Technology Industries — considera ca Danemarca este in prezent lider in vanzarile de energie verde (in functie de PIB), Brazilia este pe locul secund iar Germania pe trei. Cu acest sector in plina expansiune , este omare oportunitate de crestere economica a acestor tari precum si a altora.

Vanzarile in domeniul tehnologiei energiei curate au fost de 921 miliarde de dolari in 2007, dar se asteapta ca acestea sa devina 2339 miliarde de dolari pana in 2020. La acest volum, sectorul se asteapta sa fie doar in spatele automobilelor si electronicilor la nivelul mondial de vanzari.

De exemplu, Brazilia face foarte bine datorita productiei de bio-etanol, Danemarca datorita tehnologiei energiei eoliene si izolatiilor, si Germania in diverse tehnologii energetice curate datorita pregatirii sale puternice in constructia de masinarii si echipamente. Unele sub-sectoare in energia curata au crescut la nivel mondial din 2000 pana in 2008: solar (53%), biodiesel (31%) si eolian (24%).
Leaderii pe pietele globale in 2008 au fost: energia eoliana (29% din piata globala), biocombustibilii (27%), izolatia (13%) si fotovoltaicele (12%).
Care tehnologie va conduce in viitor este inca incert, dar tarile care stiu cum sa conduca ar putea fi cele care vor stabili.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (15 votes cast)
Primul loc la vanzari in Tehnologia Energiei Curate (CET), 5.0 out of 5 based on 15 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns